Wat is een tablet?

www.ipadofgalaxytab.nl

Wat is een tablet?

Als het over een tablet gaat, dan gaat het over een computer. Je kunt het zien als een kleine notebook (een netbook). Deze tablet van Apple of Samsung heeft een aanraakscherm, maar er is geen fysiek toetsenbord aanwezig zoals we dat bij een laptop wel kennen. Dit zorgt er voor dat een tablet platter en lichter is dan een netbook dat we doorgaans gebruiken. Een groot voordeel van de tablet is dat je deze eenvoudig met je mee kunt dragen. De muis heb je niet nodig want het aanraakgevoelige scherm reageert erg snel en goed.

Er wordt een virtueel toetsenbord aan je getoond en dan kun je tekst invoeren. Steeds meer mensen ontdekken wat de tablet voor mogelijkheden geeft en zij kiezen hier voor. Ook in het bedrijfsleven wordt er steeds vaker voor gekozen, je kunt de tablet namelijk eenvoudig meenemen en dit kan bijv. in een case of in je laptoptas. Hij beslaat bijna geen ruimte en qua gewicht merk je niet dat je een tablet bij je hebt. Op veel Tablets zit standaard WIFI zodat je een snelle internetverbinding hebt.De mogelijkheden met een tablet zijn enorm!

Of dat je nu Socialmedia wil bijhouden zoals Facebook en Twitter, een game wilt spelen of een email wilt lezen, het kan met een tablet allemaal. Daarom is het ook zo goed om hier zelf ervaring mee op te doen. Je kunt de tablet op tafel neerleggen, iedereen kan hier gebruik van maken. Zo nu en dan even opladen en dan kun je weer aan de slag.

Lekker op de bank liggen met de tablet, of op bed liggen of dat je nu in de trein zit, met deze tablet kan het allemaal. Even een filmpje kijken via Youtube of lekker naar muziek luisteren. Dat is dan ook de reden dat het erg praktisch is om een tablet in huis te hebben want je kunt de hele dag door even snel wat opzoeken of nakijken en dat is het grote gemak van een tablet.

Tablet gekocht, en nu?

Oke, je hebt de keuze gemaakt en een tablet gekocht. En nu? Eerst is het zaak deze volledig op te laden voor gebruik. Als je een Apple Ipad hebt gekocht zal je ook software op je computer moeten installeren, genamed Itunes. Deze zorgt voor de synchronisatie van bestanden. Heb je een Android tablet gekocht dat kun je via de Google Playstore diverse applicaties downloaden die dit doen. Als je een Samsung Galaxy Tab hebt gekocht dan zal je het programma KIES moeten installeren op je systeem.

Nu kun je door middel van de Apple App Store en de Google Play store applicaties gaan downloaden en installeren. De Apple App store bevat meer dan 800.000 applicaties en de Google Playstore heeft meer dan 700.000 applicaties. Keus genoeg dus.

voordelen van iOS voordelen van Android

Privacy Policy | Cookie | Contact | Er worden geen rechten ontleent aan merknamen en/of logo's.