Advies welke tablet

www.ipadofgalaxytab.nl
Vragenlijst aanschaf tablet

Wanneer u bepaalde functionaliteiten erg belangrijk vindt is het verstandig extra aandacht te besteden aan de onderstaande vragen.Is de tablet bedoeld om mee te nemen en te gebruiken voor onderweg of alleen thuis?
Denk hierbij aan gewicht, de accuduur. Gewicht kan erg variëren per merk en grote van het scherm. Een ander groot verschil zit hem in de accuduur. Dit verschilt behoorlijk per tablet en welke applicaties u ermee draait. 4-6 uur is redelijk standaard voor een accu voordat deze moet worden opgeladen. Uiteraard is dit afhankelijk van de applicaties waarmee u werkt.

Wilt u alleen gebruik maken van WIFI hotspots of overal en altijd toegang tot internet kunnen hebben?
Denk aan 3G. Elke tablet heeft een WIFI aansluiting en sommige tablets bieden ook de mogelijkheid van 3G. Je moet dan wel een internet (data) abonnement afsluiten om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van een internet via 3G netwerk. Tablets met 3G zijn in de regel duurder in aanschaf.

Kijkt u graag video’s, foto’s en wilt u veel browsen met de tablet?
Dan is schermresolutie en PPI erg belangrijk. Er zijn verschillende formaten van schermen. Van 7 inch tot 13 inch. Een groter scherm kan voor een fijnere kijkervaring zorgen, maar het is voor de weergave ook belangrijk om het aantal pixels per inch (PPI) te vergelijken. Hoe hoger het PPI, hoe scherper de kwaliteit van het scherm. Daarnaast is het verstandig om een tablet aan te schaffen met voldoende intern geheugen, of een tablet die uitgebreid kan worden.

Wilt u externe accessoires op de tablet aansluiten, of de tablet aansluiten aan uw televisie?
Wanneer u bestanden zoals foto’s en films wilt meenemen en op een andere locatie op de televisie of computer wilt tonen dan is het erg fijn als de tablet beschikt over een USB of zelfs HDMI aansluiting. Deze aansluitingen vindt u niet standaard op elke tablet. Via USB kunt u een externe harddisk of USB stick aansluiten. Via HDMI kunt u uw tablet rechtstreeks op de televisie aansluiten.

Maakt u graag foto’s en video’s met uw tablet? Wilt u kunnen video bellen?
Denk hierbij aan de kwaliteit van de camera’s op een tablet. Wilt u de tablet gebruiken om foto’s mee te maken of voor videobellen? De camera aan de voorzijde wordt veelal gebruikt voor videobellen en de camera aan de achterzijde voor het maken van foto’s. Vrijwel alle camera’s zijn geschikt voor videobellen maar niet alle camera’s kunnen hoogwaardige foto’s maken. De meeste tablets hebben een mindere camera en zijn niet echt bedoelt om er mooie foto’s mee te maken

Advies Ipad of Galaxy Tab

Onderstaande conclusie is ingedeeld in type gebruiker, zodat u kunt inschatten wat voor u een betere keuze is.

iPad:

Galaxy Tab:

voordelen van Android voordelen van iOS

Privacy Policy | Cookie | Contact | Er worden geen rechten ontleent aan merknamen en/of logo's.